A continuació trobaràs ordenats cronològicament diferents artícles relacionats en novetats del sector, informació d'interès sobre Morgui Clima, productes destacats i un
seguit de continguts que esperem que siguin del teu interès.
Gràcies per llegir-nos. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

espacios saludables rentables

Avui dia és realment important aconseguir que els espais de treball i de gran afluència de públic com a cuines industrials, hotels, hospitals o centres comercials disposin de la millor ventilació i qualitat de l'aire.

Incorporant la regulació i el control en el sistema de ventilació podem crear ambients saludables i confortables sent encara més eficients i rendibles.

Dins de la regulació, el nostre principal aliat és el convertidor o variador de freqüència. Aquest regula la velocitat de motors elèctrics (RPM) perquè l'electricitat que arriba al motor s'ajusti a la demanda real de l'aplicació, reduint el consum energètic del motor entre un 20 i un 70%.

L'ús de convertidors de freqüència per al control intel·ligent dels motors té molts avantatges operatius i mediambientals, ja que suposa una millora de la productivitat, incrementa l'eficiència energètica i alhora allarga la vida útil dels equips, prevenint la deterioració i evitant parades inesperades que provoquen temps d'improductivitat. En conseqüència, això també es tradueix en estalvi econòmic, ja que l'eficiència productiva és un estalvi directe de costos i temps de treball.
Segons la seva aplicació, existeixen diversos tipus i models de convertidors de freqüència. El primer paràmetre a tenir en compte és la tensió elèctrica d'entrada i sortida, i aquesta pot ser monofàsica o trifàsica. Altres aspectes a tenir en compte per a una correcta elecció de convertidor de freqüència són la potència del motor (Kw) i el seu grau de protecció (IP).

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

D'altra banda, el mesurament ens ajudarà a analitzar resultats i, en conseqüència, intentar sempre una millora constant. Comptar amb equips que mesuren la qualitat de l'aire et permet controlar les teves instal·lacions i actuar eficientment. Per a avaluar la ventilació d'un espai es pot utilitzar un sensor de diòxid de carboni (CO₂). Amb un detector de CO₂ pots optimitzar la ventilació, el confort tèrmic i assegurar un ambient sa. Es recomana usar dispositius NDIR (senar-dispersive infrared) que s'ha determinat que són més fiables. Amb aquests dispositius no sols aconseguirem obtenir un espai més saludable sinó que a més, si sabem quan cal renovar l'aire, podrem estalviar energia activant els sistemes de ventilació exclusivament quan sigui necessari.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 3 ODS 9 ODS 11

Publicat originalment a Portal Digital de Eficiencia Energética y Sostenibilidad.

 

 

Avui, dia 7 d’abril, és el dia mundial de la salut i per aquest motiu volem compartir alguns casos d’èxit on recentment hem instal·lat els sensors AFX9.

L’AFX-9 és el controlador encastable més competitiu del mercat. Està dissenyat per a laboratoris, per a professionals de l’enginyeria climàtica per a sales blanques, indústries, centres de dades, UCI, sales d’aïllament i quiròfans.
A continuació, us expliquem breument algunes col·laboracions que hem fet amb el sistema sanitari del país.

 

Im inicial

 

En hospitals
Aquests darrers mesos, s'han instal·lat diversos sensors AFX9 a quiròfans d'un conegut Consorci Hospitalari del Vallès Occidental, i també més recentment en centres sanitaris de les Illes Canàries. La seva funció és controlar la pressió diferencial, temperatura i humitat a la sala d’operacions amb l’objectiu de mantenir constants unes condicions òptimes de temperatura i humitat, i per a evitar l'entrada/sortida de virus i evitar així la contaminació provinent de l'exterior o interior d'aquestes sales d'operacions.

També s'han aplicat aquests equips a sales d’aïllament del centre hospitalari del Vallès Occidental per a dues funcionalitats diferents: la primera, per controlar la temperatura i humitat amb l’objectiu de garantir el confort i benestar del pacient que s’hi troba ingressat. També, per a mantenir una depressió dins la sala i evitar així que els virus pels quals es troba aïllat, com ara el coronavirus SARS-CoV-2 que causa la Covid-19, surtin a l'exterior. La segona funcionalitat per la qual usen l’AFX9 en algunes sales d'aïllament és per garantir justament l’efecte contrari: és una funció protectora pel pacient, per evitar que virus i contaminants entrin en l’habitació d'aquest, per exemple, en aquells que pateixen malalties immunològiques i estan immunodeprimits, o estan sotmesos a un tractament amb medicaments immunosupressors, com ara una quimioteràpia.

En tots els casos, els clients que van adquirir aquests equips, donada la situació de pandèmia, van agrair que el termini d’entrega fos reduït. Es van aconseguir entregar alguns dels equips en menys de 48 hores des de fàbrica.
Cal destacar que aquests equips integren la funció de control i això permet optimitzar el seu sistema BMS (p. ex. un SCADA). A més, els equips tenen una configuració tan senzilla que no va caldre desplaçar cap tècnic al camp a fer la programació/instal·lació dels equips.

 

Magatzem de vacunes Covid-19
A principis de Gener, amb l’arribada de les primeres vacunes de Moderna, un dels reptes va ser poder habilitar sales de conservació controlades abans que aquestes vacunes aterressin a Barajas. En un temps rècord, vam enviar 15 unitats dels controladors AFX9 als laboratoris que actuaven de centre receptor i logístic a Madrid.
En aquest cas els equips han servit per a monitorar i controlar les variables de pressió, temperatura i humitat per a conservar correctament els vials de la vacuna Moderna contra la Covid-19 mentre aquesta es distribueix a la resta d’Espanya. La vacuna es pot conservar fins a sis mesos a -20 °C, o fins a trenta dies amb temperatures de 2 a 8 °C (l’habitual en frigorífics més domèstics).
Estem satisfets d’haver aportat el nostre granet de sorra amb aquesta col·laboració per la importància que té actualment la campanya de vacunació i la seva derivada en la salut col·lectiva.

 

Im final

 

El sensor AFX9 d’ECRO fabricat a França és actualment un element essencial en aquesta mena d'instal·lacions a tot Europa. Cada cop està més sol·licitat, no només pels avantatges tècnics esmentats, sinó també per l’ampli estoc i rapidesa en l’entrega que ofereix el fabricant arreu d’Europa.

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS      ODS 3

L’AFX-9 és la nova generació de pantalles de laboratori desenvolupades per ECRO. Està dissenyat per a laboratoris, enginyeria climàtica per a sales blanques, indústries, centres de dades, UCIs i quiròfans. El seu nou disseny frontal està disponible en alumini anoditzat o PVC rígid multicolor que compleix amb els últims estàndards de màxima higiene.
afx 9

L'AFX-9 és un controlador d'alta qualitat que permet lectures de pressió diferencial, temperatura, humitat relativa, i fins a 6 variables externes més. Gràcies a la seva pantalla tàctil electroluminescent amb joc de colors variables, l'AFX-9 és molt intuïtiu i fàcil d'utilitzar. A més a més, és totalment configurable en funció de les variables que es necessiten mesurar o controlar. Té diverses entrades i sortides de contacte, analògiques i Modbus build-in.

  • Aquesta és la llista de prestacions que el converteixen en el controlador més complet del moment:
  • Software gratuït.
  • Totalment configurable.
  • Preparat per a la lectura de dispositius externs de qualsevol marca, a través de senyals 4...20 mA o 0...10 V.
  • Control PID integrat.
  • Mòdul de temperatura i higrometria opcional, Plug & Play.
  • Frontal d'alumini anoditzat amb pantalla tàctil LCD.
  • Protecció IP65.
  • Alarmes visuals i sonores incorporades.
  • Compatible amb tota classe de preinstal·lacions ja realitzades.

L’AFX9 és un equip completament desenvolupat, fabricat i provat a Europa (França). El controlador AFX-9 compleix amb totes les exigents normatives de la UE.

Actualment, la demanda d’aquest equip és creixent, però tot i això, el podem servir en qüestió de setmanes. A continuació, compartim alguns casos d’èxit on recentment hem instal·lat l’AFX9.

CASOS D’ÈXIT

No dubtis en contactar amb nosaltres i consultar-nos. L'equip d'enginyers de Morgui Clima t'oferirà assessorament tècnic i acompanyament constant en l'execució de tots els teus projectes i també contacte directe amb fàbrica.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS    ODS 3

Building Information Modeling (BIM) o modelatge d'informació per a l'edificació és la metodologia de treball col·laborativa per a la creació i gestió d'un projecte de construcció a través d'una maqueta digital. El seu objectiu és centralitzar totes les àrees del desenvolupament d'un projecte constructiu, incloses les instal·lacions, i aprofitant el treball desenvolupat per tots els agents implicats.

imagen 785x275px CAT

Dins de la complexitat que té el desenvolupament d'un projecte, les instal·lacions d'electricitat, lampisteria i climatització adquireixen un grau més elevat de coordinació que va més enllà del plantejament i disseny inicial. També es requereix aquesta coordinació durant la fase de construcció, on la cooperació dels industrials de les diferents disciplines és essencial.
Amb aquest mètode de treball s'aconsegueix conformar una gran base de dades que permet gestionar els elements que formen part de la infraestructura durant tot el cicle de vida d'aquesta. Aquest cicle pot dividir-se en 7 dimensions que incorporen informació geomètrica (3D), de temps (4D), de costos (5D), ambiental (6D) i de manteniment (7D).

Un avantatge crucial del sistema BIM és l'actualització immediata de la planimetria compartida amb els altres usuaris. Qualsevol canvi pot ser plasmat immediatament i ser vist i contemplat per les diferents disciplines que estiguin implicades en un projecte.

Els principals beneficis que comporta aquesta metodologia de treball són:
1. Reducció de temps.
2. Transparència.
3. Qualitat i seguretat.
4. Increment de l'eficiència energètica.
5. La disminució de costos.

Des del 2016, el departament d’R+D+I de Morgui Clima ha invertit constantment en el desenvolupament d’un entorn de treball basat en tecnologia BIM amb la finalitat de garantir les normes i requisits de cada projecte.
Estem desenvolupant una bona, sòlida i fiable biblioteca de components que descriu els nostres productes, generada amb el software BIM REVIT d'Autodesk. Això ens permet realitzar un disseny d’instal·lacions assistit per ordinador més precís, real i detallat.

Productes www.morguiclima.com març.pdf

A continuació pots veure un vídeo on mostrem com crear una instal·lació d’extracció i aportació d’aire per a una cuina d’un restaurant. Ensenyem també com carregar les famílies de campanes i caixes i com es poden canviar algunes de les opcions que permeten configurar-les.

 

 

 

 

Si vols descarregar-te les nostres campanes i caixes en format REVIT, pots fer-ho tot seguit a la biblioteca de productes Morgui:

 

campana beret        BERET   Campana Extractora Beret: 400mm d'alçada i filtres de 490x400x50mm.  

cajaunic400

       UNIC 400   Caixa de ventilació amb ventilador simple oide incorporat 400º/2h i motor a transmissió.
campana vilak        VILAK   Campana Extractora Vilak: 500mm d'alçada i filtres de 490x490x50mm.  

cajabasic

       BASIC   Caixa de ventilació amb ventilador doble oide incorporat i motor a transmissió.
campana garos        GAROS   Campana Extractora Garos: 400/500/610mm d'alçada. Filtres segons model.   cajacubic        CUBIC   Caixa de ventilació amb ventilador doble oide incorporat i motor a transmissió.
campana sils        SILS   Campana Extractora Sils: 390mm d'alçada i filtres de 490x400x50mm.  

cajacd

       CD   Caixa de ventilació amb ventilador centrífug de motor incorporat a eix.
campana horno        HORNO   Campana Extractora Horno: 310/390/500mm d'alçada. Filtres segons model.   cajaclass        CD CLASS   Caixa de ventilació amb ventilador centrífug de motor incorporat a eix.
campana slim        SLIM   Campana Extractora Slim: 310mm d'alçada i filtres de 490x250x25mm.            
campana blok        BLOK   Campana Extractora Blok: 520/650mm. d'alçada i filtres de 490x490x50mm.            

 

 

Actualment, és obligatori en multitud de països com els Estats Units, el Regne Unit, Països Baixos, Dinamarca, Finlàndia, Noruega o Suècia. A Espanya, seguint les directives europees, es fa una referència precisa en la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic en indicar que “els òrgans de contractació podran exigir l'ús d'eines electròniques, com ara eines de modelatge digital de la informació de la construcció (BIM) o eines similars”. A partir de finals de 2018, amb la finalitat de donar un nou impuls al procés d'implantació BIM al país, el Consell de Ministres va aprovar a través del Reial decret 1515/2018 la creació de la Comissió Interministerial per a la incorporació de la metodologia BIM en la contractació pública.

A més, la digitalització de la construcció és un aspecte clau en el desenvolupament sostenible i es contempla dins de l'Agenda 2030, concretament en els objectius 9 i 11 plantejats per l'ONU.

Aquesta eina suposa una evolució remarcable dels sistemes de disseny tradicionals basats en el pla i suposa una millora en la representació de la realitat constructiva dels projectes d'edificació. La metodologia BIM és present i futur en la contractació d'obres públiques a Espanya, Europa i gran part del món.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS   

ODS 9

   ODS 11

Pàgina 1 de 21

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2021 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.