A continuació trobaràs ordenats cronològicament diferents artícles relacionats en novetats del sector, informació d'interès sobre Morgui Clima, productes destacats i un
seguit de continguts que esperem que siguin del teu interès.
Gràcies per llegir-nos. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

La filtració per aigua és molt útil en sistemes d'extracció de fums de brases, siguin de llenya o carbó, on es genera sutge.

Per a reduir al màxim la grandària de les partícules de sutge que arriben a la turbina, és fonamental instal·lar abans de la caixa d'extracció un equip de filtració per aigua.

 

A Morgui Clima t'oferim diferents opcions:

1. Campana Extractora HIDRO: especialment dissenyada per a barbacoes, brases de lava volcànica o de carbó, rostidors o forns de pollastres rostits, o qualsevol aplicació on es produeixi una elevada temperatura que pot afectar l'extractor, o en qualsevol cuina amb alta producció de greixos o residus.

Aquesta campana està fabricada en tres etapes de filtració:

1a etapa: dissenyada per a filtrar els greixos mitjançant els filtres refrigerats, aconseguint una major efectivitat de condensació i rebaixant la temperatura de l'aire que arriba a l'extractor.

2a etapa: dissenyada per a decantar la humitat o gotes que puguin ser aspirades pel ventilador. Les boques de polvorització estenen una cortina d'aigua uniforme. El consum d'aigua és de 0,3l/min per boca, a 2 bars de pressió i sense necessitat de bomba de pressió.

3a etapa: dissenyada per a separar les gotes d'aigua mitjançant els filtres de 490x400x25mm.

 

2. Mòdul de Filtració per Via Humida (MFVH): està especialment indicat per a la decantació i filtració de residus que es produeixen en forns de llenya o carbó. Està pensat per a connectar-se al conducte d'extracció de fums just abans de la caixa de ventilació.

Consta de tres etapes diferenciades:

  1. Filtració de les partícules de sutge de major grandària mitjançant filtre de plaques. Així mateix, s'evita el retorn de gotes d'aigua dels polvoritzadors si per error no es posa en marxa l'extractor.

  2. Filtre de malles per a recollir les impureses que conté l'aire aspirat. El filtre està totalment xopat pels polvoritzadors, filtrant qualsevol impuresa o greix que pugui quedar volàtil.

  3. Filtre de plaques decantador de gotes per a evitar la seva expulsió a través de la boca de sortida de l'aire. Se subministra amb safata de recollida de líquids amb desguàs, que ha de connectar-se a un separador de greixos per a evitar el seu abocament directe al clavegueram.

3. Equip de Recirculació d'Aigua: sistema complementari als 2 anteriors que permet un substancial estalvi energètic i de consum d'aigua. Per mitjà d'una filtració mecànica i una altra per decantació, aquest mòdul de disseny exclusiu Morgui Clima permet aprofitar l'aigua procedent dels sistemes de filtració de greixos mitjançant aigua polvoritzada. Si vols conèixer més detalls sobre aquest producte, et convidem a consultar la publicació en el nostre blog en motiu del dia internacional de l'aigua.

 

Per a acabar, dues últimes preguntes que possiblement t'has fet:

Què implica un sistema de filtració per aigua?

En primera instància, tenir la possibilitat de fer arribar aigua corrent al sistema de filtratge i també disposar d'un desguàs. A més, com tot equip de filtració, requereix un exigent manteniment.

Quins són els seus objectius?

Millorar l'eficàcia de filtració, la vida útil del sistema i l'estalvi energètic i econòmic a llarg termini.


En definitiva, la filtració per aigua fa compatible les barbacoes de llenya o carbó i els espais nets i sense fums.

Estem a la teva disposició per a qualsevol informació més que desitgis sobre la filtració per aigua.

 

imagen BLOG CAT

Tota instal·lació dissenyada per a la impulsió, aspiració o ventilació d'aire ha d'anar acompanyada d'una correcta filtració. Una bona filtració ens permet assegurar un aire net i saludable als espais tancats.

En els últims anys, la presència d'equips de filtració a les instal·lacions ha anat augmentant i les normatives sobre aquest tema s'han anat actualitzant i adaptant per a millorar la seva fiabilitat i estandardització. Cada vegada les normatives són més exigents i precises respecte als filtres i la seva eficàcia. Per exemple, l'última norma al respecte, exigeix una major eficiència en la filtració de l'aire d'impulsió en cuines comercials.

Complir amb aquestes normatives és apostar pel benestar de les persones i oferir-los seguretat, salut i confort. Els instal·ladors i clients cada vegada són més conscients de la necessitat de comptar amb equips de filtració d'aire. A més, després de la pandèmia, la seva importància és encara major i molts clients ens han demanat solucions per a incorporar en els seus sistemes de ventilació.

A Morgui Clima hem ofert diferents solucions com ara purificadors, filtres electroestàtics, equips d'ozó o filtres de carbó actiu, i recentment hem afegit l'equip de filtració Kitchen Neat Air (KNA) pensat per a aportacions d'aire de diferents capacitats (m³/h).

És un equip que incorpora diferents etapes de filtració i s'instal·la en la impulsió d'aire, just abans de la caixa de ventilació. Ofereix una eficàcia de filtració mitjana al voltant del 90%, gràcies a la combinació d'un filtre G4 i un filtre F7.

 infografia horiz

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

El manteniment és fonamental per a allargar la vida útil dels filtres i és important renovar-los periòdicament. El seu sistema de registre permet un fàcil manteniment i substitució dels filtres quan aquests arribin al seu rebliment.

L'equip de filtració KNA és una opció assequible per a complir amb les normatives vigents, condició imprescindible en tota instal·lació de ventilació i renovació d'aire per a garantir ambients saludables i assegurances a les persones.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 3 ODS 9

El passat mes de març, el consell de ministres aprovava l’actualització del Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en Edificis (RITE). La tendència és clara: dissenyar instal·lacions més eficients i intel·ligents. És per això que l’automatització dels edificis és un punt clau en qualsevol projecte.

Wireles Produal Proxima transmitter for room interface 2021 02 03 1024x535

 

Produal és una empresa finlandesa amb més de 30 anys d’experiència en l’automatització d’edificis, basada en mesures d’alta qualitat, precises i versàtils. Compta amb més de 1000 productes de control, mesura i actuació amb un disseny que els fa multifuncionals, i a més a més, assegurant una fàcil instal·lació.

A continuació us volem destacar algunes novetats per aquest any 2021:

Ampliació Gamma Wireless Proxima

L’automatització sense fils segueix creixent. Produal disposa d’una àmplia cartera de productes que funcionen sense fils. La plataforma Produal Proxima ofereix una xarxa MESH 2.4 GHz que utilitza dinàmicament les freqüències de comunicació amb millor disponibilitat de l’edifici. La plataforma MESH permet una connexió inalàmbrica entre dispositius mitjançant bateries de llarga durada que proporcionen una increïble vida útil de tota la instal·lació.

proxima1

Per a fer possible una instal·lació sense cables és imprescindible una unitat base inalàmbrica (WBU). Aquesta és l’estació base per als mòduls d’entrada i els transmissors de la xarxa inalàmbrica. La informació es pot llegir amb Modbus RTU i TCP o a través de les 6 sortides analògiques.

La unitat base és compatible amb qualsevol sistema BMS (Building Management System) de gestió de control d’edificis.

El catàleg de transmissors inalàmbrics d’ambient compatibles amb la xarxa Produal Proxima MESH és divers, però tots funcionen amb bateries de 3,6 V o per cable en 24 V. La vida útil de les bateries és de fins a 8 anys estant sempre en funcionament.

Destaquem com a novetats que a la mesura de la temperatura o la humitat també s’hi ha inclòs la mesura del CO₂. També cal destacar el model -AK, que compta amb un botó de consigna avançat amb pantalla que et permet canviar de menú i visualitzar-ho a la pantalla.

proxima2

 

Finalment, amb l’aplicació per a mòbils MyTool de Produal pots visualitzar i configurar la teva instal·lació a través de Bluetooth. L’aplicació està disponible per a mòbils Android i la pots descarregar gratuïtament al següent enllaç.

Pots consultar aquí la gamma de productes Wireless Proxima MESH de Produal.

Connexió BACnet

La interoperabilitat és cada vegada més important en l’automatització d’edificis. Per aquest motiu, aquest 2021, s’ha ampliat la gamma de productes amb llenguatge BACnet. Actualment ja comptem amb una família completa de transmissors d’ambient multisensor dissenyats per la supervisió de la temperatura, humitat, CO₂ amb calibració automàtica, nivell de llum i ocupació. Tots ells es poden utilitzar de forma independent o dins del sistema BMS mitjançant comunicació BACnet MS/TP.

bacnetmodbus

 

Pots consultar tots els productes disponibles amb connexió BACnet aquí.

Des de Morgui Clima et podem assessorar tècnicament en qualsevol aspecte que necessitis.

 Volem seguir sent el soci més fiable per a la mesura i el control.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 

icona OBJECTIUS GLOBALS 


ODS 9
 ODS 11

espacios saludables rentables

Avui dia és realment important aconseguir que els espais de treball i de gran afluència de públic com a cuines industrials, hotels, hospitals o centres comercials disposin de la millor ventilació i qualitat de l'aire.

Incorporant la regulació i el control en el sistema de ventilació podem crear ambients saludables i confortables sent encara més eficients i rendibles.

Dins de la regulació, el nostre principal aliat és el convertidor o variador de freqüència. Aquest regula la velocitat de motors elèctrics (RPM) perquè l'electricitat que arriba al motor s'ajusti a la demanda real de l'aplicació, reduint el consum energètic del motor entre un 20 i un 70%.

L'ús de convertidors de freqüència per al control intel·ligent dels motors té molts avantatges operatius i mediambientals, ja que suposa una millora de la productivitat, incrementa l'eficiència energètica i alhora allarga la vida útil dels equips, prevenint la deterioració i evitant parades inesperades que provoquen temps d'improductivitat. En conseqüència, això també es tradueix en estalvi econòmic, ja que l'eficiència productiva és un estalvi directe de costos i temps de treball.
Segons la seva aplicació, existeixen diversos tipus i models de convertidors de freqüència. El primer paràmetre a tenir en compte és la tensió elèctrica d'entrada i sortida, i aquesta pot ser monofàsica o trifàsica. Altres aspectes a tenir en compte per a una correcta elecció de convertidor de freqüència són la potència del motor (Kw) i el seu grau de protecció (IP).

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

D'altra banda, el mesurament ens ajudarà a analitzar resultats i, en conseqüència, intentar sempre una millora constant. Comptar amb equips que mesuren la qualitat de l'aire et permet controlar les teves instal·lacions i actuar eficientment. Per a avaluar la ventilació d'un espai es pot utilitzar un sensor de diòxid de carboni (CO₂). Amb un detector de CO₂ pots optimitzar la ventilació, el confort tèrmic i assegurar un ambient sa. Es recomana usar dispositius NDIR (senar-dispersive infrared) que s'ha determinat que són més fiables. Amb aquests dispositius no sols aconseguirem obtenir un espai més saludable sinó que a més, si sabem quan cal renovar l'aire, podrem estalviar energia activant els sistemes de ventilació exclusivament quan sigui necessari.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 3 ODS 9 ODS 11

Publicat originalment a Portal Digital de Eficiencia Energética y Sostenibilidad.

 

 

Pàgina 1 de 21

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2021 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.