BIM: l'eficiència en el disseny d'instal·lacions.

Building Information Modeling (BIM) o modelatge d'informació per a l'edificació és la metodologia de treball col·laborativa per a la creació i gestió d'un projecte de construcció a través d'una maqueta digital. El seu objectiu és centralitzar totes les àrees del desenvolupament d'un projecte constructiu, incloses les instal·lacions, i aprofitant el treball desenvolupat per tots els agents implicats. Al final d'aquest article trobaràs exemples de projectes recents. 

imagen 785x275px CAT

Dins de la complexitat que té el desenvolupament d'un projecte, les instal·lacions d'electricitat, lampisteria i climatització adquireixen un grau més elevat de coordinació que va més enllà del plantejament i disseny inicial. També es requereix aquesta coordinació durant la fase de construcció, on la cooperació dels industrials de les diferents disciplines és essencial.
Amb aquest mètode de treball s'aconsegueix conformar una gran base de dades que permet gestionar els elements que formen part de la infraestructura durant tot el cicle de vida d'aquesta. Aquest cicle pot dividir-se en 7 dimensions que incorporen informació geomètrica (3D), de temps (4D), de costos (5D), ambiental (6D) i de manteniment (7D).

Un avantatge crucial del sistema BIM és l'actualització immediata de la planimetria compartida amb els altres usuaris. Qualsevol canvi pot ser plasmat immediatament i ser vist i contemplat per les diferents disciplines que estiguin implicades en un projecte.

Els principals beneficis que comporta aquesta metodologia de treball són:
1. Reducció de temps.
2. Transparència.
3. Qualitat i seguretat.
4. Increment de l'eficiència energètica.
5. La disminució de costos.

Des del 2016, el departament d’R+D+I de Morgui Clima ha invertit constantment en el desenvolupament d’un entorn de treball basat en tecnologia BIM amb la finalitat de garantir les normes i requisits de cada projecte.
Estem desenvolupant una bona, sòlida i fiable biblioteca de components que descriu els nostres productes, generada amb el software BIM REVIT d'Autodesk. Això ens permet realitzar un disseny d’instal·lacions assistit per ordinador més precís, real i detallat.

més informació

 

Si vols descarregar-te les nostres campanes i caixes en format REVIT, pots fer-ho tot seguit a la biblioteca de productes Morgui:

campana beret        BERET   Campana Extractora Beret: 400mm d'alçada i filtres de 490x400x50mm.  

cajaunic400

       UNIC 400   Caixa de ventilació amb ventilador simple oide incorporat 400º/2h i motor a transmissió.
campana vilak        VILAK   Campana Extractora Vilak: 500mm d'alçada i filtres de 490x490x50mm.  

cajabasic

       BASIC   Caixa de ventilació amb ventilador doble oide incorporat i motor a transmissió.
campana garos        GAROS   Campana Extractora Garos: 400/500/610mm d'alçada. Filtres segons model.   cajacubic        CUBIC   Caixa de ventilació amb ventilador doble oide incorporat i motor a transmissió.
campana sils        SILS   Campana Extractora Sils: 390mm d'alçada i filtres de 490x400x50mm.  

cajacd

       CD   Caixa de ventilació amb ventilador centrífug de motor incorporat a eix.
campana horno        HORNO   Campana Extractora Horno: 310/390/500mm d'alçada. Filtres segons model.   cajaclass        CD CLASS   Caixa de ventilació amb ventilador centrífug de motor incorporat a eix.
campana slim        SLIM   Campana Extractora Slim: 310mm d'alçada i filtres de 490x250x25mm.            
campana blok        BLOK   Campana Extractora Blok: 520/650mm. d'alçada i filtres de 490x490x50mm.            

 

Actualment, és obligatori en multitud de països com els Estats Units, el Regne Unit, Països Baixos, Dinamarca, Finlàndia, Noruega o Suècia. A Espanya, seguint les directives europees, es fa una referència precisa en la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic en indicar que “els òrgans de contractació podran exigir l'ús d'eines electròniques, com ara eines de modelatge digital de la informació de la construcció (BIM) o eines similars”. A partir de finals de 2018, amb la finalitat de donar un nou impuls al procés d'implantació BIM al país, el Consell de Ministres va aprovar a través del Reial decret 1515/2018 la creació de la Comissió Interministerial per a la incorporació de la metodologia BIM en la contractació pública.

A més, la digitalització de la construcció és un aspecte clau en el desenvolupament sostenible i es contempla dins de l'Agenda 2030, concretament en els objectius 9 i 11 plantejats per l'ONU.

Aquesta eina suposa una evolució remarcable dels sistemes de disseny tradicionals basats en el pla i suposa una millora en la representació de la realitat constructiva dels projectes d'edificació. La metodologia BIM és present i futur en la contractació d'obres públiques a Espanya, Europa i gran part del món.

 

BIM KONIG BLANES 3D BIM KONIG BLANES ALÇAT PURA BRASA BIM AXONOMETRICA CUINA
plhub4 plhub2 plhub3 plhub1

 

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 9 ODS 11

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2024 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.