Una ventilació industrial més saludable i rendible és possible.

espacios saludables rentables

Avui dia és realment important aconseguir que els espais de treball i de gran afluència de públic com a cuines industrials, hotels, hospitals o centres comercials disposin de la millor ventilació i qualitat de l'aire.

Incorporant la regulació i el control en el sistema de ventilació podem crear ambients saludables i confortables sent encara més eficients i rendibles.

Dins de la regulació, el nostre principal aliat és el convertidor o variador de freqüència. Aquest regula la velocitat de motors elèctrics (RPM) perquè l'electricitat que arriba al motor s'ajusti a la demanda real de l'aplicació, reduint el consum energètic del motor entre un 40 i un 50%.

L'ús de convertidors de freqüència per al control intel·ligent dels motors té molts avantatges operatius i mediambientals, ja que suposa una millora de la productivitat, incrementa l'eficiència energètica i alhora allarga la vida útil dels equips, prevenint la deterioració i evitant parades inesperades que provoquen temps d'improductivitat. En conseqüència, això també es tradueix en estalvi econòmic, ja que l'eficiència productiva és un estalvi directe de costos i temps de treball.
Segons la seva aplicació, existeixen diversos tipus i models de convertidors de freqüència. El primer paràmetre a tenir en compte és la tensió elèctrica d'entrada i sortida, i aquesta pot ser monofàsica o trifàsica. Altres aspectes a tenir en compte per a una correcta elecció de convertidor de freqüència són la potència del motor (Kw) i el seu grau de protecció (IP).

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

D'altra banda, el mesurament ens ajudarà a analitzar resultats i, en conseqüència, intentar sempre una millora constant. Comptar amb equips que mesuren la qualitat de l'aire et permet controlar les teves instal·lacions i actuar eficientment. Per a avaluar la ventilació d'un espai es pot utilitzar un sensor de diòxid de carboni (CO₂). Amb un detector de CO₂ pots optimitzar la ventilació, el confort tèrmic i assegurar un ambient sa. Es recomana usar dispositius NDIR (senar-dispersive infrared) que s'ha determinat que són més fiables i duradors. Amb aquests dispositius no sols aconseguirem obtenir un espai més saludable sinó que a més, si sabem quan cal renovar l'aire, podrem estalviar energia activant els sistemes de ventilació exclusivament quan sigui necessari.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 3 ODS 9 ODS 11

Publicat originalment a Portal Digital de Eficiencia Energética y Sostenibilidad.

 

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2024 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.