Estalvi energètic en cuines professionals

eficiència energètica cuines professionals

El preu de l'energia ha incrementat moltíssim en els últims anys i especialment de manera global en els últims mesos. El cost extra que suposa a final de mes mereix buscar formes per a reduir el consum energètic. Per a això, és vital preocupar-se per l'eficiència energètica quan projectem qualsevol instal·lació.

A les cuines professionals, el consum d'energia és elevat pel gran nombre d'electrodomèstics en funcionament continu. La ventilació i climatització tampoc es queden enrere en consum i, per aquest motiu, a Morgui Clima aconsellem sempre invertir en l'eficiència energètica dels sistemes de ventilació.

Si continues llegint, trobaràs les nostres recomanacions en eficiència energètica que tot projecte hauria de tenir:

 

 DISSENY DEL PROJECTE 

Diseño extracción con BIM

Una de les premisses bàsiques és el disseny de la instal·lació de ventilació i extracció de fums. El càlcul dels cabals d'aire, el recorregut de canonada, les pèrdues de càrrega o l'elecció de motors de la instal·lació és el primer pas per a assegurar-se que s'ajusta a les necessitats. Un bon dimensionat de la instal·lació permet optimitzar al màxim l'energia que s'ha d'usar.

Així mateix, un bon disseny de la instal·lació implica incloure compensació de l'extracció de la campana, amb aportació d'aire exterior. És un dels punts que més influeix en l'estalvi energètic de cuines, on hi ha instal·lacions de climatització (sigui en la mateixa cuina o en altres estances) i extracció convivint.

 

 CONVERTIDORS DE FREQÜÈNCIA 

Convertidor de frecuencia

Dins de la regulació, el nostre principal aliat és el convertidor de freqüència. Aquest regula la freqüència i la tensió del senyal elèctric que arriba al motor, per a ajustar la velocitat a la qual gira (rpm's) segons la demanda real de l'aplicació, podent arribar a reduir el consum energètic del motor entre un 40 i un 50%.

El control intel·ligent dels motors té molts avantatges operatius i mediambientals. L'ús de convertidors de freqüència suposa una millora de la productivitat, incrementa l'eficiència energètica i alhora allarga la vida útil dels equips. En conseqüència, la correcta gestió del consum elèctric es tradueix en un estalvi directe de costos.

 

 VENTILADORS AMB MOTORS IE2/IE3 

ruck8

Els motors representen un alt percentatge del consum total d'energia a la Unió Europea. En conseqüència, la Comissió Europea fa ja alguns anys que està actualitzant les normatives per a afavorir l'ús de motors elèctrics d'elevada eficiència o també denominats d'alt rendiment. Segons la normativa IEC, hi ha en ús actualment tres classes de motors:

- IE1: eficiència ESTÀNDARD.

- IE2: ALTA eficiència.

- IE3: eficiència PRÈMIUM.

D'acord amb les normes europees, els motors IE1 ja no es poden utilitzar i els IE2 han d'anar sempre amb convertidor de freqüència.

El camí a seguir és clar, el futur passa per ventiladors i caixes de ventilació amb motors IE3 o superiors, d'eficiència prèmium, amb menys pèrdues de càrrega, menys temperatura i, per tant, més durabilitat i major rendibilitat. A més, també es contribueix a reduir les emissions de CO₂, un dels objectius en matèria de sostenibilitat més important fixat per les autoritats.

 

 LLUMINÀRIES LED 

llumled

La tecnologia LED representa un gran avanç en eficiència energètica. Avui dia no hi ha alternativa a aquesta tecnologia que consumeix 2,5 vegades menys que una bombeta de baix consum convencional i 8,9 vegades menys que una bombeta incandescent. Suposen un gran estalvi energètic i són l'opció més ecològica.

Per aquestes raons, les campanes extractores Morgui incorporen lluminàries LED, amb protecció IP54/65 i que s'integren perfectament en la campana.

 

 AUTOMATITZACIÓ D'EDIFICIS 

TRC ProdualL'optimització d'edificis comença amb el mesurament. Per a gestionar els edificis de manera rendible i sostenible, es necessiten cada vegada més dades, que siguin precisos i fiables. Per aquest motiu, treballem per a oferir instrumentació de mesura i control fiables que et permeten dissenyar instal·lacions intel·ligents que et fan estalviar molts diners i temps, especialment en el seu manteniment.

Morgui Clima i la marca finlandesa Produal compartim el teu objectiu de rendiment, comoditat i salut òptims en l'edifici. Per tant, ens prenem molt de debò els dispositius de control i mesurament de qualitat i la seva fàcil connectivitat.

 

 Ara, més que mai, cobra tot el sentit fer inversions per a afavorir l'estalvi d'energia. Invertir en el nostre projecte pensant en eficiència i sostenibilitat, s'amortitza ràpidament amb l'estalvi energètic que s'aconsegueix, recuperant així la diferència de preu que pot haver-hi respecte a una instal·lació realitzada sense aquests criteris i garantint un estalvi econòmic posterior de manera permanent.

icona OBJECTIUS GLOBALS ODS 11 ODS 12 ODS 13

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2024 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.