Convertidors de Freqüència

Variadors collage

Vols una ventilació industrial més eficient, reduir despeses de producció i ser més rendible?
Els convertidors de freqüència Invertek Drives et permetran tot això i molt més d'una manera ràpida i senzilla.

Què és un convertidor de freqüència?
Un convertidor de freqüència, o comunament conegut com variador de freqüència, és per definició un regulador industrial que se situa entre l'alimentació energètica (xarxa elèctrica) i el motor (màquina). L'energia de la xarxa passa pel convertidor i regula l'energia abans que aquesta arribi al motor, per després ajustar la freqüència (Hz) i la tensió (V) en funció dels requisits del procediment. Dit d'una altra manera, és un sistema per al control de la velocitat rotacional d'un motor de corrent altern (AC) a través del control de la freqüència d'alimentació subministrada al motor.

 

Per a què serveix? Quines aplicacions té?
El convertidor de freqüència regula la velocitat de motors elèctrics (RPM) perquè l'electricitat que arriba al motor s'ajusti a la demanda real de l'aplicació, reduint el consum energètic del motor entre un 20 i un 70%. Els convertidors redueixen la potència (kW / CV) de sortida d'una aplicació, com un ventilador o una bomba, mitjançant el control de la velocitat del motor, garantint que no funcioni a una velocitat superior a la necessària.

 

Quins beneficis ofereix?
L'ús de convertidors de freqüència per al control intel·ligent dels motors té molts avantatges operatives i mediambientals, ja que suposa una millora de la productivitat, incrementa l'eficiència energètica i alhora allarga la vida útil dels equips, prevenint el deteriorament i evitant parades inesperades que provoquen temps de improductivitat. En conseqüència, això també es tradueix en estalvi econòmic, ja que l'eficiència productiva és un estalvi directe de costos i temps de treball.

 

Quina tipologia de convertidors hi ha?
Segons la seva aplicació, hi ha diversos tipus i models de convertidors de freqüència. El primer paràmetre a tenir en compte és la tensió elèctrica d'entrada i sortida, i aquesta pot ser monofàsica o trifàsica.

1. Segons la TENSIÓ, la marca Invertek Drives els classifica clarament en 4 grups:
- MONO 220V II >> MONO 220V II.
- MONO 220V II >> TRIF 220V III.
- TRIF 220V III >> TRIF 220V III.
- TRIF 380V III >> TRIF 380V III.

2. El segon paràmetre rellevant per a la correcta elecció del convertidor de freqüència és la POTÈNCIA del motor (kW / CV). Per a això, Invertek Drives ha creat 3 talles de convertidor per a les potències de motor més comuns.
- Talla 1: per a motors de 0,5CV a 2CV (0,37kW a 1,5kW).
- Talla 2: per a motors de 3CV a 5CV (2,2Kw a 3,7kW).
- Talla 3: per a motors de 7,5CV a 10CV (5,5kW a 7,5kW).
Per a potències superiors també hi ha altres gammes de convertidor de freqüència de mides grans.

3. Finalment, un altre factor essencial per a triar convertidor de freqüència és el seu grau de protecció. Segons la seva ubicació, aquests aparells han de suportar altes temperatures o zones de climatologia molt humida. I per això un alt grau de protecció és vital per al seu òptim rendiment. Invertek Drives ofereix en tots els seus models el màxim nivell de protecció disponible: IP66.

 

Resumint ..
Si necessites regular la freqüència de gir i el subministrament de potència d'un motor has d'incorporar a la instal·lació un convertidor de freqüència. Aquest et permetrà ...
- maximitzar el rendiment de la teva maquinària.
- ser més eficient.
- estalviar en costos productius.
- allargar la vida útil dels components implicats.
I a més, també col·laboraràs a la millora del medi ambient amb menys emissions de CO².

 

Analitza quin subministrament elèctric tens (1), verifica la potència i tensió del motor (2) i tria una òptima ubicació per al convertidor de freqüència (3).
Seguint aquests 3 passos ja tens el que necessites per triar el teu convertidor de freqüència Invertek ideal. Descarrega't aquí la seva fitxa tècnica.
Com sempre, si necessites assessorament tècnic, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de la nostra web, el telèfon d'atenció al client 93.460.75.75, o escrivint-nos al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Aquesta web utilitza cookies per oferir una millor experiència i servei.

Al navegar o utilitzar els nostres serveis acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració de cookies en qualsevol moment mitjançant el teu navegador predeterminat. Saber més

Accepto
© 2019 Morgui Clima S.L. All Rights Reserved.